Életem Új-Zélandon

2004. január 29. óta élek Új-Zélandon. 2008. szeptember 12-én elkezdett internetes naplómat (másik tárhelyet technikai problémáim miatt lezártam) itt folytatom. Ismét egy új élet kezdete....

Jártamban-keltemben

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Friss topikok

  • kaprye: @Tomio: Örülök, hogy tetszettek a képek és ismerős a főpolgármesterünk is :-) "Kicsi a világ" Ü... (2012.12.18. 04:39) Mozgalmas hét - folytatás
  • Vittgen: Szia Éva! Szinte félve írok neked ide! Oly' rég jártam itt nálad,hogy csak na...... De ha már err... (2012.12.18. 04:39) Régi-új események és képek
  • kaprye: @KATY: Majd igazából akkor fog, ha meg is kapja :-) (2012.11.06. 10:12) Coronation Caffee
  • kaprye: @Budaéva: Szia Éva, Veled örülök az új gépednek. Tudom mit jelent. Te (ezek szerint) Canon párti,... (2012.10.25. 11:41) Nikon 7000
  • kaprye: @Budaéva: Szia Éva! Nagyon kedves tőled, hogy hűséges olvasóm lettél. Lilike igen, tudomásom sze... (2012.09.06. 21:18) Véget ért a kiállítás

Indafotó képek

Indafotó képek

2011.10.02. 09:27 kaprye

...máris október...

Kedd-

…és itt koncert ismét. Most a Levéltár kávézóban Franciskával találkoztam, majd együtt mentünk a koncertre. Nagyon jó fúvósok adtak nagyon jó műsor! Mindketten és rajtunk kívül még nagyon sokan élvezték. Kis baleset itt is volt, a fuvolás lány leejtette lapozáskor a kottát és senki nem vette észre csak én. Gyorsan segítettem rajta, mert szegényke teljesen “lebénult”…

A koncert után igyekeztem a kórházba, Ivánt meglátogatni, de véletlenül rossz buszra szálltam, így sikerült megnézni még egy felfújt sátor és “versenypályát” is a Waitangi parkban. (később kiderül az All Blaks is megérkezett késő délután ide.

Igaz, ha tudtam volna sem várom meg őket. Várt George a Kórházban.  Ott randiztunk,  Iván műtétje jól sikerült, egészen jól érezte magát az előző napi beavatkozás után.  

A buszon találkoztam Fritz-cel aki megkért, hogy menjek el helyette fotózni, mert ő nem igazán szeret embereket fényképezni. Én meg örömmel rábólintottam.

Hazaérve kis kert, kis vacsora főzés/evés és már nem is történt semmi más mint TV.

Szerda

Előbb Iván látogatása a kórházban, majd irány a szerdai megszokott koncert és randi Tibivel. A koncert itt is nagyon jó, nagyon élveztük! Innen elcsaltam a fiút, hogy nézze meg a Civic Square-n a Wizard-ot. Jó volt látni, hogy a szép időben sokan hallgatták a CHCH-ből itt vendégeskedő „mestert”. Tibi nagyokat kuncogott...és örült, hogy szóltam neki. Eztán következtek nekem még Gabrielék, akikhez egy gyors vizitára beugrottam.

Hazaérve vacsorafőzés és már este is lett...

Csütörtök

Már reggel nekifogtam a vacsora előkészíthető részleteit megcsinálni, mivel 1-től fotózni fogok.  

A tervezett vacsora:

előételnek vasajtészta-kosárban sült zöldségek tojással

Zelleres paradicsom leves reszelt sajttal

Tejszínes gombás csirkecombok nokedlival

Éva süti meggyel-csoki öntettel-tejszínhabbal  

A fotózás előtt még beugrottam Ivánhoz a kórházba is. A Villaparkban előbb végig-fotóztam a kiállítást. Szuper alkotásokat készítettek a gyerekek. Persze a komoly dolog is nagyon érdekes volt, a park története, érdekes képekkel, tablókkal.

Aztán jött a megnyitó ceremónia. Hagyományos maoris és de kevés beszéddel. JÓ volt.

Hazaérve még gyorsan szétválogattam a képeket.  Folytattam a vacsorát és megérkezve a vendégek  - Gabriel és Anna - MIND MEGETTÜK!

Jó volt, hogy Gabriel nem szerette a paradicsomlevest, de ezt megkóstolva két tányérral evett belőle!!! A tejszínes hús pazarul sikerült mindenki megnyalta minden ujját utána!

Még jó sokáig beszélgettünk, majd George hazavitte őket...és véget ért a nap.

 

Péntek

A délelőttöt Alan-nél kezdtem. Tőle séta a vízparton, RUGBY-porték kiállítását megnéztem és kis nézelődés a napsütésben, bekukkantva a Maori Gallery-be, ahol Annától egy szép ponamu kulcstartót kaptam. Ez után randevú Georgedzsal a Civic Square-n.

Aztán együtt bementünk Ivánhoz a kórházba, de ő éppen aludt és nem zavarttuk fel.

Hazaérve vacsora, lazítás...majd mentem be Alan galériájába ismét fotózás ürügyét kihasználva -társasági életet éltem. Nagyon jó volt a hangulat, élveztem!

 Késő este –éjjel még rögbi...és nem kellett ringatni...

Szombat, már OKTÓBER!

Mivel a közeli Óvodában GALA – és vásár volt, gondoltam ha jó az idő én is kinyitom a garázst. Nem hirdettem meg, de csinálok egy gyors GARAGE SALE-t.

Pár dolog már össze volt készítve „ha úgy alakul” alkalomra. Még reggel pár dolgot, felesleges növényeket összeszedtem...és kihasználva a szép napsütéses időt kiültem a garázsba én is.

A nézelődők-vásárlók jöttek. Sok felesleges dologtól megszabadultunk. Közben még benézett hozzám az önkormányzati és országgyűlési képviselőnk is, akik itt jártak az óvodában. Nagyon jó kapcsolatban vagyok  velük, meglepetésemre még pár növényt mindketten vásároltak is!!! Paul egy fotót is készített Annette-ről és rólam itt a kertben, de sajna eddig nem küldte el.

JÓL árultam ...és mellette még élveztem is. Utána bementem a városba megnézni a „birkaversenyt”. Beszédbe elegyedtem a tulajdonossal és kiderült, hogy CHCH-ből jöttek. Mikor mondtam, hogy szegény város, de sokat szenved, a meglett férfi elsírta magát...jaj én is majdnem...úgy sajnáltam! Borzasztó lehet az ott élőknek!

Hazafelé beugrottam Ivánhoz a kórházba, most nem volt olyan jó kedvű és bizony többet kellene már mozogni!

Hazaérve megegyeztünk Georgedzsal, hogy megjutalmazzuk magunkat egy hozott vacsorával. A KKMalajsian étteremből nagyon finom kaját hozott. Megszokott ízek, tisztes mennyiség, nagyon jó ár.

Vasárnap

Délelőtt irány a város...Előbb összefutottam Elena-val.  Kicsit segítettem neki és persze pár fotó is született. Majd a Kaumatuaval beszélgettem és -fotóztam, majd  bementem Zsuzsihoz is. Körséta a vásárban, kis fotózgatás, majd elmentem Elena előadását is meghallgatni. Még a TE KAHA hadi-hajót is megörokítettem úgy, hogy az öreg daru fedélzetére fel lehetett menni. Ismét vissza Zsuzsihoz. Onna már hazafelé tartottam, amikor a buszmegállóban buszra várva eleredt az eső. Itthon éppen nem esett, de 5 perc elteltével  már vizes lett itt is az ablak...JÓKOR indultam haza.

Aztán jöhetett a RÖGBI. Az ALL BLACK-Kanada mérkőzés. Nem játszottak túl jól, de fölényesen nyer az új-zélandi csapat. Erre a meccsre kapott Tibi és Anita jegyet az „apóstól”. Mint elmondták remekül érezték magukat, mi pedig felvettük a meccset, hogy majd az após is láthassa, mivel okozott örömet!...a meccsen a megörökített felvételen még Tibiék is láthatók!

Estére is marad a TV és holnap már új hét kezdődik.

Szólj hozzá!

Címkék: art kiállítás művészet napló maori új zéland wellington eva kaprinay gabriel heimler kiwi art house anna proc


A bejegyzés trackback címe:

https://kaprye.blog.hu/api/trackback/id/tr613271389

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása