Életem Új-Zélandon

2004. január 29. óta élek Új-Zélandon. 2008. szeptember 12-én elkezdett internetes naplómat (másik tárhelyet technikai problémáim miatt lezártam) itt folytatom. Ismét egy új élet kezdete....

Jártamban-keltemben

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Friss topikok

  • kaprye: @Tomio: Örülök, hogy tetszettek a képek és ismerős a főpolgármesterünk is :-) "Kicsi a világ" Ü... (2012.12.18. 04:39) Mozgalmas hét - folytatás
  • Vittgen: Szia Éva! Szinte félve írok neked ide! Oly' rég jártam itt nálad,hogy csak na...... De ha már err... (2012.12.18. 04:39) Régi-új események és képek
  • kaprye: @KATY: Majd igazából akkor fog, ha meg is kapja :-) (2012.11.06. 10:12) Coronation Caffee
  • kaprye: @Budaéva: Szia Éva, Veled örülök az új gépednek. Tudom mit jelent. Te (ezek szerint) Canon párti,... (2012.10.25. 11:41) Nikon 7000
  • kaprye: @Budaéva: Szia Éva! Nagyon kedves tőled, hogy hűséges olvasóm lettél. Lilike igen, tudomásom sze... (2012.09.06. 21:18) Véget ért a kiállítás

Indafotó képek

Indafotó képek

2009.12.10. 20:36 kaprye

Ma péntek

Egészen egyszerűen nem volt hajlandó este a rendszer befogadni a rendes szöveget...Most ismét ptóbálkozom, hátha egy új  bejegyzés kedvére lesz :-)

Az év utolsó szerdai Fészek napja virradt ránk :-) Reggel még beszélgettem ezzel-azzal, majd előkészítettem az előkészítenivalókat és már 10-re jöttek is a vendégek. Szokás szerint nem voltunk sokan, a "törzsgárda", akikkel  nagyon jót beszélgettünk egy-egy kávé-tea mellett.A technika ördöge ide nem engedte meg feltenni a képet, de itt megnézheted az öreg csapatot:

picasaweb.google.hu/kaprye/WellingtoniMagyarFSzekben#5413144843903988210

A Fészek végén még fodrászkodtam, Ivánt szépítettem, majd mentem Lilikéhez a kórházba...egy óra beszélgetés után jöttem haza.

Mielőtt George elkezdte volna vágni a füvet, ismét megállapítottuk, hogy "JÖN A VÍZ"...csak azt nem értettük, hogy honnan. Eddig az esőre gyanakodtunk, de most már a műhely sarkánál is tocsogott a fű a talpunk alatt és ott a betonon is állt a víz... Az úton szerelők jártak éppen, őket is behívtuk, rájöttek, hogy az utcai vezetéről szivárog, ami lassan,de biztosan a kertünkben landol... Megszűntették, de azért biztos, ami biztos, felhívta George a "hivatalt" is .

Főzés, fűnyírás és már vacsoráztunk is...

...és nem tudom ezt az írást rendesen feltenni...egészen egyszerűen szakadozva jelent meg, ...majd nem tudtam feltölteni., aztán csak a cím jelent meg...most egy "utolsó próba", ha nem jön össze, akkor elteszem "holnapra...

Tehát ma már a "holnap van"

Kirándulni szerettem volna, de lehet, hogy elhalasszuk, mert az idő nagyon nem ideális. A felhő a hegytetőn...és szél. Igaz kellemes langy :-) No majd meglátjuk!

Azért még egy érdekességet elmondok, amiknek a napokban híre jött. 

    • A "Mr Haramia" ismét kapott egy ejnye-ejnyét, mert bukósisak nélkül villogott egy motorral (igaz, nem a közúton) , de ott sem lehetett volna!
 
    • A Zealandia Wildlife Sanctuary-ben itt Wellingtonban meggyűrűzték az idei év első kis KAKA-it :-) No nem kell semmi "rosszra gondolni", ez egy madár! Itt láthatjátok nálam a fotóját is a kifejlett példánynak.
Ez az év elején készült ott a parkban! Erről eszembe jutott, hogy hamarosan el kell ismét látogassak oda, mert már régen nem jártam ott. Be kell fizessük a tagdíjat is, aminek a fejében aztán kedvezményes a belépőnk! Egy érdekességgel azért szolgáltak. A következő kártyánk már fényképes lesz, lehet, hogy valakik visszaéltek a kártyahasználattal???

    • Egy német pasi az alsógatyájában akart védett nyíkot-gekkot  "kimenekíteni" ... Lebukott a kedves és most igazán összeszűkült gyomorral várhatja a nagyon szigpró itéletet! Itt komolyan veszik az állatvédelmet...
    • Tegnap állítólag volt egy földrengésünk is...Mi a Fészekben azt gondoltuk, csak egy nagy széllökés...Szerencsére csak annyit éreztünk belőle!
    • Ma reggelre megérkezett egy "adag" rajz a Hírmondós felhívásra. Az orosházi Bajcsy Ovi kis nebulói "razoltak nagypapát", annyira örülök, hogy kicsit elmozdultunk az állóvízből,itt láthatod:http://picasaweb.google.com/kaprye/RajzoljunkNagypapat# . Remélem a folytatás sem marad el!
    • Azt a férfit, aki még hazautazásom előtt, ellopott egy kutyát és a harci dögével az öreget marcangoltatta (szegényt alig tudták megmenteni) tegnap elitélték és 8 hónap BÖRTÖNT kapott és ÖRÖKRE eltiltották az állattartástól.
      Igen, ez talán "visszatartó erejű", bár ilyen szemetek mindenhol vannak és mindig lesznek...
    • Tegnap végül mégsem mentünk kirándulni, az idő nem engedte.. a felhő a városra ült. Igaz kellemesen meleg volt, párás levegővel...de amolyan ködszerű. Most már nem csak felhő, de eső is...így marad az előre tervezett program: George éves kontroll a dokinál.Délután megyek kisállattal az otthonba...

Ismét egy próba, remélem ezt most sikerül feltenni...

 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://kaprye.blog.hu/api/trackback/id/tr41589068

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása