Életem Új-Zélandon

2004. január 29. óta élek Új-Zélandon. 2008. szeptember 12-én elkezdett internetes naplómat (másik tárhelyet technikai problémáim miatt lezártam) itt folytatom. Ismét egy új élet kezdete....

Jártamban-keltemben

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Friss topikok

  • kaprye: @Tomio: Örülök, hogy tetszettek a képek és ismerős a főpolgármesterünk is :-) "Kicsi a világ" Ü... (2012.12.18. 04:39) Mozgalmas hét - folytatás
  • Vittgen: Szia Éva! Szinte félve írok neked ide! Oly' rég jártam itt nálad,hogy csak na...... De ha már err... (2012.12.18. 04:39) Régi-új események és képek
  • kaprye: @KATY: Majd igazából akkor fog, ha meg is kapja :-) (2012.11.06. 10:12) Coronation Caffee
  • kaprye: @Budaéva: Szia Éva, Veled örülök az új gépednek. Tudom mit jelent. Te (ezek szerint) Canon párti,... (2012.10.25. 11:41) Nikon 7000
  • kaprye: @Budaéva: Szia Éva! Nagyon kedves tőled, hogy hűséges olvasóm lettél. Lilike igen, tudomásom sze... (2012.09.06. 21:18) Véget ért a kiállítás

Indafotó képek

Indafotó képek

2010.01.11. 01:50 kaprye

Mi történt a hétvégén?

Igen, már hétfő és elég sűrű volt a hétvége.

SZombaton délelőtt bementünk a belvárosba, mert kiváncsiak voltunk a Frank Kitts park autóparkolójában rendezett Arts-vásárra.

Karácsony előtt kezdődött ez az "akció" és szombaton 10-4-ig lehet itt árusítani és persze nézelődni, vásárolni. Lehet, hogy a karácsonyi forgatag és forgalom látványosabb volt, most ellenben nem voltunk elájulva tőle. Igaz, volt néhány érdekes és ötletes termék...de mindösszesen nem volt nagy dobás...

A legjobban az újságpapírból készült fonott használati tárgyak kiegészítők tetszettek. ötletesek és nagyon jó színvonalon elkészített dolgok voltak!

Aztán még sétáltunk egy nagyot, majd hazafelé én leszálltam az Island Bay pályáinál ....ahol a két nagy pályán egyszerre több csapat is krikettezett!

Fantasztikus látvány, csodás fények és színek:

Ezután már itthon a kert és a napsütés élvezete következett!

Vacsora George reszortja ismét, REMEKELT .-) Egyszerű, könnyű és finom!

Friss tonhalszeletet vettünk hazafelé és azt megsütve (1-2 perc egy-egy oldal!!!) mellé friss saláta Mennyei volt :-)

 

Közöltem, erre is rá tudok szokni a lazac mellé felvesszük a repertoárba! Igaz, legközelebb vastagabbra hagyva a szeletet, rózsaszínűre hagyva a belsejét...Szóval NYAMI! 

 

Ez volt a szombat és aztán készültünk a vasárnapra!

Tervezett kirándulásunk fő célpontja Shannon az OWLCATRAZ volt.

Vasárnap reggel Wellingtonban nagyon szeles volt, már-már gondolkoztunk rajta, hogy talán mégsem...de nekem menőkém volt. Tehát Franciskáékhoz elmenve, átülve az autójukba elindultunk együtt. Mint kiderült nagyon jól tettem, hogy nem hajlottam a franciska által előzetesen sugallt maradásra. Az út kellemes, az idő igazi kiránduló idő volt egész nap. A magán parkhoz érkezve előbb megebédeltünk a magunkkal hozott elemózsis dobozból. (mielőtt rámszólnátok, hogy mit is ettünk: füstölt csirkehús és zöld saláta, nyakon öntve egy-egy doboz sörrel.)

Ezután már jöhetett a séta! A család aki ezt a parkot létrehozta 30 évvel ezelőtt nagy-nagy lelkesedéssel vezeti, bővíti és az ideérkező látogatókat kalauzolja. Érdekesség, hogy a városka FOGDÁJA is a területükön van...ami ma már természetesen más látványosságokat mutat a látogatóknak! :-)


Itt Janette az egyik tulajdonos, aki mérhetetlen kedvességgel mutat, magyaráz a park létrejöttéről, a bagoly gyűjteményről, a kinti növényekről és mindenről, ami érdekelheti az idelátogatókat! Kedves, figyelmes, segítőkész és nagyon-nagyon szimpatikus!Mint kiderült, mára az ilyen-olyan baglyok száma túllépte az 1500 darabot!!!

Mikor elmondtam célomat a fotózással megengedte, hogy pár képet az egyébként nem fotózható területen is készíthessek, ott, ahol a baglyok élnek, nevelődnek. Egy nagy helyiség, ahol csak beszűrődik a fény, szinte állandó a félhomály.  





Kilépve a parkba mesés látvány fogadja az itt sétálót, annak ellenére, hogy egy évvel ezelőtt hatalmas kárt tett egy szélvihar, több szá!!! fát derékbatörve, kicsavarva...szerencsére a természet gyorsan felülkerekedik!

Aztán még különböző állatokat láttunk, sok szép növényt, patakot, tavacskát tündérrózsákat...ELBŰVÖLT minket mindaz a látvány, ami ott fogadott. Néhány kép még itt (idővel)  azokról az állatokról, amiket a séta során láttunk. Persze készült még sok-sok gyönyörű fotó, majd egyszer azokra is sor kerül!

Aztán lementünk abba a mesterséges barlangba is, melyben a szentjános bogarakat, világító rovarok ezreit(?) millióit(?) nevelgetik...és látványosságként mutogatják. Ez az érdekes  sötétben lépegetést, világító pontocskékat a labirintust,  el kell ismerni nagyon élveztünk és fantasztikusnak találtunk! Ha erre jársz, nehogy kihagyd!!! Ugy-e érthető az ok ebben az esetben,hogy itt nem tudtam fotózni...

Innen aztán irány Palmerston North, ahol Zsófi és Zsolt várt minket, mikörben Franciskáék elmentek egy barátjukat meglátogatni!

A fiatalokkal egy meseszép parkban találkoztunk és együtt sétálgattunk-beszélgettünk a sok gyönyörűség között a parkban, a rózsakertben.



 

Erről a sétáról néhány kép MAJD itt ha ráérek.


Tőlük elköszönve már hazafelé folytattuk az utunkat! Igaz, még tettünk egy kitérőt Ildikóékhoz, akik pillanatnyilag Waikanae-ban egy csereházban laknak...

Csodás a ház, fantasztikus környezet, igazi pihenőhely.


Aztán elkészült egy közös fotó:



...és ekkor már tényleg indultunk hazafelé.

Ekkorra elkezdett esni az eső és végigkisérte a hazafelé vezető utat. Egy szerencsénk volt, mikor már megálltunk a garázsnál elcsendesedett, így szárazon értünk a házba.

Igaz, aztán annál nagyobb lendülettel zuhogott tovább.

MOST hétfő, mindjárt 2 óra, kellemes napfény és ezennel részben utolértem magam az írással is A képek tömegét későbbre hagyom. Engedélyt adok magamnak: ....mehetek a kertbe.


 

 

 

 

2 komment

Címkék: napló új zéland wellington eva kaprinay waikanae owlcatraz palmerston north


A bejegyzés trackback címe:

https://kaprye.blog.hu/api/trackback/id/tr361662784

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Vittgen 2010.01.12. 15:19:23

Szia Éva!

Igazán szép és érdekes helyeken jártatok!

Szépek és jók a fotók!

Kari

kaprye · http://indafoto.hu/kaprye 2010.01.12. 20:18:51

@Vittgen:

Valóban érdekes volt a hely a baglyoknál és a barlangban. Csodaszép a park! Remélem, még visszamegyek Palmiba is mert ott sok mindent nem láttam még! :-) Ez a délután csak egy villámlátogatás volt, ha már a közelben jártunk.
süti beállítások módosítása