Életem Új-Zélandon

2004. január 29. óta élek Új-Zélandon. 2008. szeptember 12-én elkezdett internetes naplómat (másik tárhelyet technikai problémáim miatt lezártam) itt folytatom. Ismét egy új élet kezdete....

Jártamban-keltemben

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Friss topikok

  • kaprye: @Tomio: Örülök, hogy tetszettek a képek és ismerős a főpolgármesterünk is :-) "Kicsi a világ" Ü... (2012.12.18. 04:39) Mozgalmas hét - folytatás
  • Vittgen: Szia Éva! Szinte félve írok neked ide! Oly' rég jártam itt nálad,hogy csak na...... De ha már err... (2012.12.18. 04:39) Régi-új események és képek
  • kaprye: @KATY: Majd igazából akkor fog, ha meg is kapja :-) (2012.11.06. 10:12) Coronation Caffee
  • kaprye: @Budaéva: Szia Éva, Veled örülök az új gépednek. Tudom mit jelent. Te (ezek szerint) Canon párti,... (2012.10.25. 11:41) Nikon 7000
  • kaprye: @Budaéva: Szia Éva! Nagyon kedves tőled, hogy hűséges olvasóm lettél. Lilike igen, tudomásom sze... (2012.09.06. 21:18) Véget ért a kiállítás

Indafotó képek

Indafotó képek

2010.10.29. 06:21 kaprye

Meleg-hideg

28. Csütörtök

Gyönyörű napos nap, kellemes meleg ! Igazi meleg tavaszi nap! Előbb az itthoni dolgokkal végeztem. Kisütöttem mintegy másfél kiló (a hentestől ajándékba kapott!!!) zsírt. SZép húsos is volt közte és természetesen tepertő lett belőle. Mivel ez ritka csemegének számít, gyorsan frissibe már ebédeltünk is belőle friss kenyérrel, lila hagymával! 

Aztán, hogy azért vigyázzunk a vonalainkra is, elmentünk egy "nagy körre", vagyis lesétáltunk több, mint 5 kilométert. A parton el és a hegynek vissza... Azért büszke vagyok magunkra, mert lihegés és megállás nélkül végiggyalogoltuk még a hegymenetet is.

A parton azért elsült néhány fotó, mert a víz csodás tengerkék volt itt-ott zöldes áramlatokkal.

Ahogy sétáltunk egy tartalékos katona(?) sétált velünk szemben...ha jól saccoltam, legalább 30-40 kilós hátizsákkal, kezében súlyzóval...Mit mondjak... Könnyedén lépkedett!

Hazaérve pihentünk egy kicsit, ittunk egy finom teát, majd elmentünk Évát szülinapján felköszönteni. Kis tracsi-locsi-fecsi, majd hazafelé megleptük magunkat egy másik "diétás" ritkasággal: McDonalds burgerrel. :-)

...és véget ért a nap.

29. péntek

A tegnapi gyönyörű, meleg nap ellentéte virradt ránk.

Hideg, borús, nem szeretem... hűvös. Ezért aztán egész napot  a lakásban töltöttük. Igaz, azért kimentem a kertbe megörökíteni az első kinyílt rózsát. Kékes színű volt még az elmúlt évben, most valamitől meglilult...

Már megmutatja bimbóját a "majdnem fekete" is, ugy-e milyen gyönyörű?...és persze jönnek a többiek is!

Délután megérkezett az a pasi, akivel azért egyeztettünk időpontot, hogy a ház komfortján javítsunk. Tárgyalás alapja az alul- és föntbélelés és egy heatpump beszerelése.

Vagyis a padló alá és a plafon fölé kerül egy "paplan", bár a tető alatt már volt egy a hőszigeteés miatt. Ezt hasonlóképpen a magyarországi energiatakarékossági korszerüsítést, most itt is támogatják. Nem hagyjuk ki és nem árt, ha melegebb lesz :-)

A heatpump-on sokat gondolkotunk már, visszariasztott az ára, de most becsaptunk a lovak közé. Ha lúd, legyen kövés alapon azt is megrendeltük. Ez persze még pár dolgot majd előtérbe hoz. Áttelepítjük a dolgozószobát a nappali helyére , mert oda tetetjük be a "fűtőmasinát".

Egyszóval ezzel ma kisebb vagyonnak vertünk a fenekére...és nagy munkát előlegeztünk meg magunknak is a költöztetéssel. A hétvége a "pihenésé" és a munka startol a jövő héten.

Ma ezt kaptam:

Kedves Pályázó!

Örömmel értesítjük, hogy a Cseppek Öröme fotópályázat zsűrije beválogatta fotóját (fotóit) a legjobb 100 közé, amelyeket a november 2-ától 1 hónapig a WestEnd City Centerben állítunk ki. Gratulálunk! 
Szeretettel várjuk a kiállítás megnyitó ünnepségére is, hogy együtt örülhessünk annak, hogy ilyen sokakat megmozgatott az örömteli pillanatok rögzítése, az egészséges és rendellenességgel született gyermekek élethelyzet azonosságainak bemutatása.

Időpont: 2010. november 2., 11 óra

Helyszín: WestEnd City Center, Földszint, Mátyás pihenő, Testa Rossa kávézó

Örülnék, ha valaki arra járva megnézné és elmesélné, hogy milyennek találja!!! Fotót külön megköszönöm!

Neked kívánok szép hétvégét! Kellemes időt és jó szórakozást!

 

 

 

 

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: napló garden új zéland wellington island bay eva kaprinay


A bejegyzés trackback címe:

https://kaprye.blog.hu/api/trackback/id/tr342406868

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása