Életem Új-Zélandon

2004. január 29. óta élek Új-Zélandon. 2008. szeptember 12-én elkezdett internetes naplómat (másik tárhelyet technikai problémáim miatt lezártam) itt folytatom. Ismét egy új élet kezdete....

Jártamban-keltemben

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Friss topikok

  • kaprye: @Tomio: Örülök, hogy tetszettek a képek és ismerős a főpolgármesterünk is :-) "Kicsi a világ" Ü... (2012.12.18. 04:39) Mozgalmas hét - folytatás
  • Vittgen: Szia Éva! Szinte félve írok neked ide! Oly' rég jártam itt nálad,hogy csak na...... De ha már err... (2012.12.18. 04:39) Régi-új események és képek
  • kaprye: @KATY: Majd igazából akkor fog, ha meg is kapja :-) (2012.11.06. 10:12) Coronation Caffee
  • kaprye: @Budaéva: Szia Éva, Veled örülök az új gépednek. Tudom mit jelent. Te (ezek szerint) Canon párti,... (2012.10.25. 11:41) Nikon 7000
  • kaprye: @Budaéva: Szia Éva! Nagyon kedves tőled, hogy hűséges olvasóm lettél. Lilike igen, tudomásom sze... (2012.09.06. 21:18) Véget ért a kiállítás

Indafotó képek

Indafotó képek

2010.12.26. 00:01 kaprye

MÁS EZ A KARÁCSONY!

Érdekes az Európából ideérkezőnek az itteni karácsony. Egyrészt az időjárás, a meleg, a nyár, mindenfelé  a "hurrá nyaralunk" hangulat. Ekkorra ugyanis a gyerekek nyári szüneten, a szülők is ha lehet nekik ilyenkor mennek szabadságra, munkahelyek is ilyenkor húzzák le a rolót (már ha tehetik).

A szent este  nem a meghitt családi együttlété, hanem a munkahelyi-baráti társaságok bulizásáé. Többnyire szórakozóhelyen, ritkábban házaknál, esetleg munkahelyen, vagy tengerparton eltöltött órák ezek. Éttermek, bárok dugug vannak és előre lefoglalt asztalok miatt a betévedő nem biztos, hogy helyet talál! (mi nem akartunk betévedni, megmaradtunk a magyar hagyományoknál)

Az ajándékok karácsony napjának reggelére kerülnek a fa alá (persze némelyeknél folyamatosan gyűlnek...) , és a csomagok kibontása ekkorra esik. A délelőtt az ajándékok kipóbálásának ideje : szörf, gördeszka, és egyéb szabadtéri játéklehetőségeket rejtők, csakúgy mint otthon a korcsolya, a sítalp, vagy a hódeszka szezonja ez.

Közben pedig legtöbb családban pulyka kerül a sütőbe és a nagy családi zabálás ideje következik... Mi ezt a hagyományt sem követtük...

Szent este itthon barátokkal, csendben, meghitten, de jókedvű nevetésekkel megszakítva!

Első nap Ivánéknál voltunk vacsorán. Napközben az előző nagy vacsorát emésztettünk és aztán spóroltunk a sült sonka vacsorára! ... minden finom volt és nem mellesleg fantasztikusan aranyos képet kaptam tőlük! Louis Wain munkáját. 

Egy másolat, de az eredeti kép még a múlt században készült, s a kapott másolat is mára már  "muzeális" darab. 

Ma, boxing Day, egy család érkezik hozzánk vacsorára. Napközben maradunk a szokásunknál, nem igazán eszünk gyümölcsön kívül semmit... Most még erről a mai napról kicsit.

Boxing day... Hihetetlen de minden üzlet nyitva, eszméletlenül nagy leárazások, minden karácsonnyal kapcsolatba hozható dolgot leáraznak 50-70-90! %-al!  Sokan arra rendezkedtek be, hogy ilyenkor veszik meg a következő évi képeslapokat, ajándékokat! ...de olyanról is hallottam,hogy az igazi ajándékot még erre a karácsonyra! Rengeteget lehet spórolni.

George is meglepte magát egy monitorral, melyet ma szuper áron lehetett megkaparintani. Igaz, ő nem ment érte egyik üzletbe sem, az ajánlat az Interneten jött és a monitor már holnapra meg is érkezik!

Vacsorára ma Ivánék érkeznek. Ennek örömére megalkottam desszert-kiegészítésnek az Erika blogjából tanult karácsonyfát! Nagyon nagy ötlet! Jövőre is alkalmazom!

A vacsorát George-dzsal felezzük... Enyém az előétel (kókuszos-curry-s halszeletek-szuper finom, kevés rizzsel) a leves (zöldséges gombaleves),  és a desszert (gesztenyepüré -Zsuzsitól és a karácsonyfa), övé a főétel, a felgöngyölt hús (rolled roast)  zöldség körettel.

Így, hogy most megírtam mindezt, ezután a délutáni készülődést nyugodtan folytom! A tervezett tengerparti napozós-olvasást kihagyom, mert eszméletlen erejű szél van és az a parton nem kellemes. Aztal készítés után így  végigheverek a napos ágyon és ott olvasok addig, míg neki kell kezdeni a vacsora (más részemről csak a leves)  készítésnek.

Legyen szép napod!

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: napló új zéland wellington eva kaprinay louis wain


A bejegyzés trackback címe:

https://kaprye.blog.hu/api/trackback/id/tr302539304

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása