Életem Új-Zélandon

2004. január 29. óta élek Új-Zélandon. 2008. szeptember 12-én elkezdett internetes naplómat (másik tárhelyet technikai problémáim miatt lezártam) itt folytatom. Ismét egy új élet kezdete....

Jártamban-keltemben

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Friss topikok

  • kaprye: @Tomio: Örülök, hogy tetszettek a képek és ismerős a főpolgármesterünk is :-) "Kicsi a világ" Ü... (2012.12.18. 04:39) Mozgalmas hét - folytatás
  • Vittgen: Szia Éva! Szinte félve írok neked ide! Oly' rég jártam itt nálad,hogy csak na...... De ha már err... (2012.12.18. 04:39) Régi-új események és képek
  • kaprye: @KATY: Majd igazából akkor fog, ha meg is kapja :-) (2012.11.06. 10:12) Coronation Caffee
  • kaprye: @Budaéva: Szia Éva, Veled örülök az új gépednek. Tudom mit jelent. Te (ezek szerint) Canon párti,... (2012.10.25. 11:41) Nikon 7000
  • kaprye: @Budaéva: Szia Éva! Nagyon kedves tőled, hogy hűséges olvasóm lettél. Lilike igen, tudomásom sze... (2012.09.06. 21:18) Véget ért a kiállítás

Indafotó képek

Indafotó képek

2010.01.23. 04:46 kaprye

Hosszú hétvége : Anniversary Day

Pár napig csöndben voltam, mert valójában ilyen csöndes napok vannak mögöttem. Csöndes, de dolgos...és sokminden történt, de nem történt semmi.

Itthon dolgoztunk. Mindketten a magunk területén...George kerítést festett, fúrt-faragott javított. Nekem a nőiesebb oldal maradt. A kert, a konyha.

Persze mellette írtunk-olvastunk és a már unalomig emlegetett: képeimet rendezgettem. Igaz, most nem teljesen öncélból, de nagy örömmel... Megkeresett e-mailben Dr. Vámos Lászlóné Katalin  igazságügyi főtanácsos, protokollszakértő akinek weboldala nagyon sok érdekes tudnivalót tartalmaz. Képekre lenne szüksége (maori témában) és lehet, hogy tudok neki segíteni. Csakúgy, mint Zsuzsa is azonnal segítőkész volt! Mindenesetre, ha választ a képeim közül, akkor az nagy megtiszteltetés lesz :-) Otthon már olvastam egy könyvét, most egy kicsit belestem a neten feltalálható írásaiba is!

Közben az is kiderült, hogy Gusztinak is felcsillant a szeme, amikor megírtam a protokoll oldal  elérhetőségét, és máris kért egy interjút tőle :-) Ha netán nem hallottad volna, akkor a Sydney magyar rádióban hallhatsz engem is :-), igaz, kicsit zavaros volt a telefon vonal...

Csütörtöki munka után már hulla voltam...így aztán nem mentem sehová. Tegnap mire készen lettem a betervezett dolgokkal ellenben a felhő ült a háztetőre, tehát nem volt kedvem elmenni sehová. Aztán jött az eső is, ami kitartott még mára is. Délelőtt ÖMLÖTT így  a kilátás a számítógép mellől:

Rászántam magam a "mégis vasalni kell" dolgok eltüntetésére a kosárból, ami teljesen megtelt. :-) Közben szólt a rádió,  kellemes zene és néha hírek!

A legutóbbi érdekesség, egy Aucklandban megnyíló áruház dolgozókat keresett és a meghirdetett állásra többórás sorbanállással több, mint 1500-an  jelentkeztek! Az állás pedig valószínű csak a egyszerű munkakörökre vonakozott, minimálbértől kicsit többet igértek ( óránként $ 1 plusz, vagyis 13.50-ért), és kicsivel több, mint 160 embert akartak felvenni...Hmmm, bizony itt is begyűrűzik a munkanélküliség és sokan vannak akik munkát keresnek, vagy az alkalmi kisegítői munka helyett fix állásra vágynak.

Ezért aztán nem győzzük eleget hangoztatni az ide készülő magyaroknak, hogy csak biztos angol tudással és jól begyakorolt - itt keresett szakmával induljanak útnak...DE leginkább akkor is csak úgy, ha otthonról már találtak munkát és kaptak munkaajánlatot!  A "sokmindenhez értek", "nagyon ügyes vagyok"  a mai világban nem elegendő! Túl nagy az utiköltség és fennmaradás ára, nagyon nagy a kiadás egy "hátha sikerül"  munkát találni kiutazáshoz! Takarítói-kertészi állásra senki nem kap tartózkodási engedélyt!

Ilyenkor azért elgondolkozom azt is, hogy milyen jó nekem. Nem volt ilyen gondom, nem kellett állást keresnem. Igaz, előtte dolgoztam 33 évet, sokszor 2-3 ember munkáját is végezve. Ide úgy jöttem, hogy nem kell dolgoznom "csak saját szórakozásra".  Annyi munkában töltött év után nehezen, de beletörődtem. Kénytelen voltam, angol tudás híján nem sok esélyem volt és magyarul nem sokan akartak tanulni ...szerencsére beszédhiba sem sűrűn fordult elő. Akinél meg előfordult nem igényelte a tudásomat. Ezéret aztán maradt a nyugalmas htb szerepkör, mely amolyan nyugdíjas vagyok-at jelent.  :-)

Gyakran jut eszembe édesapám, aki nem engedte anyukámat dolgozni, amikor sok-sok munkával töltött évvel a háta mögött, betöltötte a nyugdíjas kort. Ő is azt mondta anno neki, amit ideérkezésemkor George nekem: Dolgoztál már eleget és van annyi, amennyiből megélünk. Gyűjteni már nem kell és nem is fogunk semmire. Ezek a szavak csengtek a fülemben és "beletörődtem" ebbe. Bármennyire is hihetetlen, az első időben ezt is nagyon nehéz volt megszokni.

Szombat van és a naptáramba bejegyzett, tervezett programot sajnos elmosta az idő. De nem bosszankodok. Most is bebizonyosodott, mint már számtalanszor, hogy akkor kell menni a partra, amikor süt a nap....:-) a mosás, vasalás, mosogatás megvár, azt lehet esőben is :-)

Hamarosan a netre kerül egy újabb mese a gyerekeknek ismét Mátyást részesítjük előnyben.

Itt, nekünk most mindjárt vacsoraidő, csak a hűtőt takartjuk ki:-) Aztán már a semmittevés következik. Vasárnap és még a hétfő is szabadnap Új-Zélanson. Remélem jó idő is lesz, mert tervek vannak, célok is. Majd elmesélem, hogy mi valósult meg.

Szép és kellemes hétvégét nektek is, akik idáig jutottatok az olvasásban!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2 komment

Címkék: napló új zéland wellington eva kaprinay


A bejegyzés trackback címe:

https://kaprye.blog.hu/api/trackback/id/tr371694392

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nzkiwi88 (törölt) · http://www.panoramio.com/user/1256771 2010.01.23. 19:55:56

Szia Eva :) Nekem is anno ezt mondta a ferjem, hogy az en valasztasom, ha dolgozom :) vagy tanulok. A magyaros eletbol atvaltani kiwire - idobe tellett :) Viszont itt is, a deli szigeten nehez munkat talalni. Kemenyen es sokat kell teljesiteni, mert sajna, a magyarokrol nem sok jo velemeny van :( En pl. 2 hetig INGYEN dolgoztam a helyi boltban, mire a volt fonokom alkalmazott :) Pedig csak egy sima arufeltolto voltam :) Aztan kapcsolatokat epitettem ki, s ma mar VAN munkam is, alkalmi meg onkentes is es tanulhatok is :) Mindenhez ido kell ... de megeri :)
Nekem is nagy megtiszteltetes volt, hogy kertel tolem fotokat a holgy reszere, koszonom, hogy eszedbe jutottam :)

puszi
Zsuzsa

kaprye · http://indafoto.hu/kaprye 2010.01.23. 21:05:25

@nzkiwi88:

Köszi, hogy mindezt leírtad :-) Gratulálok a szorgalmadhoz és a kitartáshoz. ÉS NAGYON JÓ, hogy vannak ilyen férjek :-)

Szia Éva
süti beállítások módosítása