Életem Új-Zélandon

2004. január 29. óta élek Új-Zélandon. 2008. szeptember 12-én elkezdett internetes naplómat (másik tárhelyet technikai problémáim miatt lezártam) itt folytatom. Ismét egy új élet kezdete....

Jártamban-keltemben

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Friss topikok

  • kaprye: @Tomio: Örülök, hogy tetszettek a képek és ismerős a főpolgármesterünk is :-) "Kicsi a világ" Ü... (2012.12.18. 04:39) Mozgalmas hét - folytatás
  • Vittgen: Szia Éva! Szinte félve írok neked ide! Oly' rég jártam itt nálad,hogy csak na...... De ha már err... (2012.12.18. 04:39) Régi-új események és képek
  • kaprye: @KATY: Majd igazából akkor fog, ha meg is kapja :-) (2012.11.06. 10:12) Coronation Caffee
  • kaprye: @Budaéva: Szia Éva, Veled örülök az új gépednek. Tudom mit jelent. Te (ezek szerint) Canon párti,... (2012.10.25. 11:41) Nikon 7000
  • kaprye: @Budaéva: Szia Éva! Nagyon kedves tőled, hogy hűséges olvasóm lettél. Lilike igen, tudomásom sze... (2012.09.06. 21:18) Véget ért a kiállítás

Indafotó képek

Indafotó képek

2010.01.26. 22:11 kaprye

Dolgos napok...

Igen az elmúlt napok úgy teltek...Elhatároztam, hogy délelőtt max. 10-ig hagyom bekapcsolva a számítógépet, mert nagyon elterel ....Aztán meg munka is van, úgyhogy dologra!

Hétfő: délelőtt sütés-főzés. Barátaink Bandi és Franciska jöttek vacsorára. Bandi születésnapja alkalmából ezt a "vacsorát is kapta". Egy megjegyzésben elejtette, hogy a Fészekre lehetne főzni rakott káposztát, mert azt nagyon szereti. Nos, akkor oda nem az készült, de tudtam, hogy nagyon szeretné, így hát a mai vacsorára neki készült. Leves tárkonyos-csirkemelles-tejszínes és desszertnek joghurtos eper"saláta" mandulával és csokireszelékkel :-) Még én a konyhában, George a garázsban szorgoskodott. A kerítés egy szakaszát festette :-)

Mikor a vendégek megérkeztek, Franciska hozott 5 hernyót is ajándékba.

Tudjátok, a monarch lepke hernyója! Sajnos az én kertemben még ebben az évben nem jelentkeztek, Franciskánál pedig lassan elfogy a palánta (swan plant), amit ők esznek, és csak azt!!! Szerencsére nekem szép nagyra megnőttek, így ez az öt szép hernyó új lakhelyet kapott. Franciskával még egy sétára is elmentünk. A fiúkat hagytuk beszélgetni.

Hazafelé ritka látvány, szép ló és lovas a The Parade-on!

Kedd:  A reggelt bútorpakolással kezdtem. Az étkező szőnyegét kezdtem takarítani felavatva a szőnyegtisztító gépet. A gép jól dolgozik, de sajnos a tisztítása gondokat fog okozni...Lehet, hogy emiatt vissza is visszük. Vásárláskor ugyanis direkt hangsúlyoztam, hogy csak olyan kell, ami utána is könnyen tisztítható...mert belebüdösödik a szösz, kosz, amit nem lehet kitakarítani... DE a szőnyeg szép lett.

Közben George is feltette a helyére kész-lefestett kerítésdarabot. Pont ez a szakasz látható a gép mellől is. :-) Szép lett, jöhet a folytatás. A többit már a helyén fogja festeni, nem kell leszerelni.

Nekem pedig következtek a nappali szőnyegei és ahol a "papok táncolnak" .... a padlószőnyegen. Majd 4 órára kellőképpen elfáradva lehúztam a rolót. Lesétáltam a partra feltölteni az elveszett energiát. Az idő gyönyörű, de már a kapun kilépve tudtam, különleges lesz a parti látvány!

A felhő / köd gomolygott a szikrázó napsütés közepette! Fantasztikus látvány! Mikor először láttam ilyet, azt gondoltam, hogy valahol nagy tűz van...és a füstöt látom!

A parton sok napozó-fürdőző. Én is mezitláb, maszíroztattam a kavicsokon-homokon  a talpam. A vízről most is megállapítottam nekem bizony hideg... DE A LÁTVÁNY különleges, hogy nem volt látható a sziget, a Tapu te Ranga (miközben süt a nap) fantasztikus!

Több kép majd ha időm lesz, itt a Picasa albumban.

Vacsorára értem haza. George a lassúfőzőben készítette silverside- marhahúst. Párolt zöldségekkel- csípős és tárkonyos mustárral mennyei lakoma!

Szerda:  Ébredés és levelek írása-olvasása, kis tracsi Kati barátnőmmel, (Petim sajnos napok óta nem elérhető),  majd a szőnyeg lespriccolása a dolgozószobában. Ez a legjobban igénybe vett szoba :-) Ugyan miért is? hahaha. A padlószőnyeg alapos takarítást igényel, ezért előspricc, egy intenzívebb tisztítóval, majd utána  jöhet a gép :-) A terv mára ez, az idő szép, a nap süt, szél nem fúj...lehet munkálkodni! Elkezdem MOST!

 

 

2 komment

Címkék: születésnap nyár köd napló fog új zéland wellington island bay eva kaprinay tapu te ranga


A bejegyzés trackback címe:

https://kaprye.blog.hu/api/trackback/id/tr751705167

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mindennapi manna 2010.01.27. 08:44:11

Megnyugodtam. Lesz lepke:)

kaprye · http://indafoto.hu/kaprye 2010.01.27. 09:33:08

@mindennapi manna:

Igen, én is örülök nekik! Majd mutatom a növekedést és a változást.
süti beállítások módosítása