Életem Új-Zélandon

2004. január 29. óta élek Új-Zélandon. 2008. szeptember 12-én elkezdett internetes naplómat (másik tárhelyet technikai problémáim miatt lezártam) itt folytatom. Ismét egy új élet kezdete....

Jártamban-keltemben

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Friss topikok

  • kaprye: @Tomio: Örülök, hogy tetszettek a képek és ismerős a főpolgármesterünk is :-) "Kicsi a világ" Ü... (2012.12.18. 04:39) Mozgalmas hét - folytatás
  • Vittgen: Szia Éva! Szinte félve írok neked ide! Oly' rég jártam itt nálad,hogy csak na...... De ha már err... (2012.12.18. 04:39) Régi-új események és képek
  • kaprye: @KATY: Majd igazából akkor fog, ha meg is kapja :-) (2012.11.06. 10:12) Coronation Caffee
  • kaprye: @Budaéva: Szia Éva, Veled örülök az új gépednek. Tudom mit jelent. Te (ezek szerint) Canon párti,... (2012.10.25. 11:41) Nikon 7000
  • kaprye: @Budaéva: Szia Éva! Nagyon kedves tőled, hogy hűséges olvasóm lettél. Lilike igen, tudomásom sze... (2012.09.06. 21:18) Véget ért a kiállítás

Indafotó képek

Indafotó képek

2010.11.19. 07:08 kaprye

Ismét párosan

Igen ismét párban jönnek a napok.

Csütörtök

Napközben a pénteki napot készítettem elő. Ki-be-el-pakolás, leterítés és még ez, meg az.

Kora estére volt jegyünk a Hangi vacsorára. Reggel még Feri szólt, hogy eljön velünk, így George ment érte 4-re. Mire ők megérkeztek, Gabrielék is itt voltak. Tőlünk immár öten sétáltunk fel a marae-hoz. Mikor felértünk már sokan voltak, rengeteg gyerek, mert mint kiderült ez elsősorban az iskola szervezése volt és  a gyerekek kis műsort is adtak!

A hangi addigra már készen volt, éppen sikerült még elcsípni az első adag kiemelését és leszállítását. A tűzforró ételesdobozokat (alufólia) aztán újságpapírba csomagolták, hogy megtartsa a meleget! Aztán jöhetett a vacsora. Addigra jó éhes voltam, de nem csak én, mindnyájan. Így fotó csak késve készült, addigra szinte elfogyott amit ettünk :-)

A dobozokban egy csirkecomb, egy szelet juh-hús, káposzta, krumpli, kumara, sütőtök és valami olyasmi, amit a töltötthúsba töltenek.

Minden vaj puha volt és finom! AZért értékelték a "fiúk", hogy a táskába borsot és sót is tettem...A hangiba nem tesznek semmilyen fűszert!

Ja, persze azt is elolvashatod, hogy hogyan készül...

Itt több száz adag készült! Ástak egy gödröt. Tüzet raknak benne, melyre nagy köveket is tettek.  Szabályos alakú gödör, miután leégett a tűz, kiveszik a köveket és beteszik az ennivalóval elkészítette kosarat (fém), majd ráteszik a forró követ és betakarják földdel.  Lefedik ponyvával. A nagy kövek tűzforrók. Mikor elkészült, kiemelik a kosárral az ételes dobozokat, nedves zsákrongyokkal takarják s az előbb leírt módon folytatódik a tradicionális maori hangi. Mi jóízüen mind megettük!

Innen hazasétáltunk együtt, még beszélgettünk, Zsuzsi is befutott Feriért. Mi pedig hamarabb feküdtünk, mint egyébként...másnap "korán kezdődik a nap"

Heat pump szerelés – ház szigetelés

Az emberek percre pontosan érkeztek: 8: 30-kor.

Az előszoba tele lett (és pillanatok alatt a padlásra felcuccolt) szigetelő anyaggal.  Mire észbekaptam, már semmi nem volt lent...de hamarosan kezdett “lefolyni” a burkolóanyag.

 

Dolgoztak a szigetelő-fiúk, mint a gép, 
 4 “fiú” végezte a padlást és a ház alatt. A villany-szerelést 2 mesterember.

 

Mindösszesen 4 óra 30 percet töltöttek itt. Hozták magukkal a takarót, amivel a szőnyeget védték (volna), ha mi nem előzzük meg őket. Minden szemetet elvittek, eltakarítottak maguk után.

Munkájukban két szépséghiba volt, mindkettőt a szigetelő fiúk okozták! A telefonzsinór széthúzása  a padláson (ezt észrevettük míg itt voltak), és az antenna zsinórral történt valami a szigetelés során.... Ez bosszantó volt, mert csak este vettük észre....így ma csak hallgatjuk a Tv-t, majd előveszünk valamit a felvettekből.

Jött a telefon is, hogy megjött a kamerám :-) HURRÁ... :-) Elmentünk érte, hazahoztuk :-) De nem játszottam vele, mert még délután kitakarítottam a hátsó lakást. Vasárnap vendég érkezik. :-) Szombatra ellenben egy szusszanós szabadnapot adok magamnak .-) ha az idő engedi, elmegyek kicsit csavarogni.

 

Legyen neked is nagyon jó hétvégéd!!!

Szólj hozzá!

Címkék: napló új zéland island bay eva kaprinay gabriel heimler tapu te ranga marae heat pump


A bejegyzés trackback címe:

https://kaprye.blog.hu/api/trackback/id/tr332458596

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása