Életem Új-Zélandon

2004. január 29. óta élek Új-Zélandon. 2008. szeptember 12-én elkezdett internetes naplómat (másik tárhelyet technikai problémáim miatt lezártam) itt folytatom. Ismét egy új élet kezdete....

Jártamban-keltemben

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Friss topikok

  • kaprye: @Tomio: Örülök, hogy tetszettek a képek és ismerős a főpolgármesterünk is :-) "Kicsi a világ" Ü... (2012.12.18. 04:39) Mozgalmas hét - folytatás
  • Vittgen: Szia Éva! Szinte félve írok neked ide! Oly' rég jártam itt nálad,hogy csak na...... De ha már err... (2012.12.18. 04:39) Régi-új események és képek
  • kaprye: @KATY: Majd igazából akkor fog, ha meg is kapja :-) (2012.11.06. 10:12) Coronation Caffee
  • kaprye: @Budaéva: Szia Éva, Veled örülök az új gépednek. Tudom mit jelent. Te (ezek szerint) Canon párti,... (2012.10.25. 11:41) Nikon 7000
  • kaprye: @Budaéva: Szia Éva! Nagyon kedves tőled, hogy hűséges olvasóm lettél. Lilike igen, tudomásom sze... (2012.09.06. 21:18) Véget ért a kiállítás

Indafotó képek

Indafotó képek

2011.06.13. 19:06 kaprye

Hosszú hétvége

10. Péntek

Reggel Pestre indultam. Az út sima, az érkezés jó és az idő pompás volt. Megérkeztem a Várba, ott a Magyar Kultúra Alapítvány (melyet éppen megszüntettek) fenntartása alatt működtetett szállodában elfoglaltam a helyem és kimentem sétálni, vásárolni pár dolgot, hogy legyen a szobámban a hűtőben.

Délután pedig érkeztek a vendégeim. Előbb Judit és Zsuzsi, volt osztálytársaim. Judit, aki januárban volt nálunk, Zsuzsi meg talán egyszer fog jönni…Aztán megérkezett Márta, akinek a kávé mellé kapott cukros zacskókat szoktam gyűjteni. Rövid idő múlva újabb vendég Eszter, aki majd novemberben jön és eljött a két utastársa is, akik elkisérik őt hozzánk.. Lassan elszállingóztak a korábban érkezők, majd én is mentem intézni a kép ki-vetitést.

Ekkor még befutott Erika és Béla és nagy meglepetésre egy szép tortát kaptam tőlük. Erika nekem sütötte, nem habos, nem krémes …de mint aztán este kiderült NAGYON FINOM, ribizlis volt. Sajnos sok idő beszélgetésre nem jutott.

Aztán elkezdődött a műsor. Minden a Világtalálkozó körül forgott. Én kicsit kilógtam rendhagyó bemutatómmal…vagyis megmutattam a Kormányzó Házát. Azt a helyet, mely csak kevés turistának adatik meg, hogy pont akkor legyen a városban, amikor ez megtekinthető.

A program végén még sok locsi-fecsi…kis koccintások ismerkedések. Ezután egy újságírót nem lehetett elhessegetni…és készült egy riport a Kapu-nak. Majd meglátjuk, hogy mi lesz belőle.

A nap zárásaként pedig visszavonulva a szomszédék szobájába Hódi Margitkánál (akivel jó volt személyesen is megismerkedni). Beszélgettünk Tankáékkal és ünnepeltük magunkat. Margit nap és a szülinap…A kolbász, szalonna és sonka utánra nagyon jól jött a torta is! éjfélig tartott a nagy világmegváltás.

Másnap reggel korai séta a várban, kihasználva a szép fényeket és a turistamentes utcákat. 10-kor pedig Panoramios „lányokkal” találkoztam. Ekkor közös séta, de bizony ez a sok turistakerülgetéssel is együtt járt. Meleg, tömeg…és hamarosan visszavonultunk a HÁZ-ba, ahol a gyönyörűen felújított folyosókat-lépcsőket fotózhatták, a hűvös hallban  pedig kényelmesen beszélgethettünk! Miután elváltunk  Szilvikével volt „randim”. Együtt mentünk ebédelni, kicsit beszélgetni. Ezután úgy döntöttem, hogy ismét sétára indulok. Előbb át Pestre, a Margit hidtól végig a parton az Erzsébet hidig sétáltam és természetesen fotóztam.

Vissza a szállóba, vacsora, kis pihi…majd sötétedéskor még elmentem a várfalra néhány esti képért. Utána jöhetett a megérdemelt pihenés.

Vasárnapot is a teljes lazitásnak szenteltem, mivel elmaradt a tervezett találkozó. Persze nem búslakodtam. Élveztem a vári hangulatot, még a pünkösdi misére is bementem a Mátyás templomba. Könnyű ebéd és kis szieszta – egy filmet néztem a Tv-ben és hűsöltem a szobában. Aztán a város felé vettem az utam. Kávézás már Pesten és irány a buszpályaudvar, hogy hazajöjjek.  Jó tempóban jöttünk, nyugodt sofőrrel,  s a forgalom sem volt nagy, pontosan, korán hazaértem. Még átjött Peti és beszélgettünk.

 

Szólj hozzá!

Címkék: budapest magyarország kiállítás múzeum napló ózd eva kaprinay


A bejegyzés trackback címe:

https://kaprye.blog.hu/api/trackback/id/tr232981164

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása