Életem Új-Zélandon

2004. január 29. óta élek Új-Zélandon. 2008. szeptember 12-én elkezdett internetes naplómat (másik tárhelyet technikai problémáim miatt lezártam) itt folytatom. Ismét egy új élet kezdete....

Jártamban-keltemben

Naptár

november 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30

Friss topikok

  • kaprye: @Tomio: Örülök, hogy tetszettek a képek és ismerős a főpolgármesterünk is :-) "Kicsi a világ" Ü... (2012.12.18. 04:39) Mozgalmas hét - folytatás
  • Vittgen: Szia Éva! Szinte félve írok neked ide! Oly' rég jártam itt nálad,hogy csak na...... De ha már err... (2012.12.18. 04:39) Régi-új események és képek
  • kaprye: @KATY: Majd igazából akkor fog, ha meg is kapja :-) (2012.11.06. 10:12) Coronation Caffee
  • kaprye: @Budaéva: Szia Éva, Veled örülök az új gépednek. Tudom mit jelent. Te (ezek szerint) Canon párti,... (2012.10.25. 11:41) Nikon 7000
  • kaprye: @Budaéva: Szia Éva! Nagyon kedves tőled, hogy hűséges olvasóm lettél. Lilike igen, tudomásom sze... (2012.09.06. 21:18) Véget ért a kiállítás

Indafotó képek

Indafotó képek

2012.08.24. 21:44 kaprye

Péntek-vendégekkel

Reggel hűvös, de tiszta felhőtlen. Előbb a postát intézem, majd bekapcsolom a mosógépet is.

Aztán jöhet a vacsoraterv megvalósítása. Ivánnak holnap lesz a szülinapja. Különleges ajándékként (főleg Évának jön jól) meghívtuk a családot vacsorára. Tervem kicsit változó volt, de ma reggelre megérett:

Körözöttes csipegető

Curry-s karfiol leves vajas galuskával

Lábasban sült Éva módra

Éva süti: a meggyes-habos-csokis piskóta

Délelőtt a leves és a süti-alap készül el, a főfogás majd délután. Előbb még elmegyek 12-3-ig a kiállításra. :-)

A lábasban sült elkészítése, hátha valaki kedvet kap rá:

Előbb a bacon-t nem túl vékony csíkokra vágva megsütöm, de nem ropogórra, csak félig!!!. Hozzáteszem  a széles félkarikára vágott hagymát, majd gyorsan megforgatom benne a kockára vágott csirkemellet. Ezután belekerül a kockára vágott nyers! burgonya. A bacon sósságától függően sózom, borsozom. Ez utóbbit nem kell sajnálni...de mikor kész még frissen is darálok rá!

Ezek után jól záródó fedővel takarom (egy vaslábosban készítem mindig!) és mehet a 230 fokra  előmelegített  sütőbe! 30-40 perc (mennyiségfüggő) után leveszem a fedőt ha a burgonya megfőtt, még  5-10 percig grill alatt sütöm, hogy ropogós legyen a teteje... Nyami...

A kiállításon eltöltött időm jól sikerült, vásárló is akadt...:-) Érdekes történetekről is mesélt az egyik látogató, aki kicsivel több, mint egy hete járt Németországban és volt a falnál is, ahol Gabriel képe is...Szóval kapcsolódási pontok mindig vannak!

Hazaérve még volt egy program amit megnéztem a TV-ben, aztán hozzáfogtam a vacsora befejezéséhez :-) Mikor a sütőbe került,  volt időm Gabriel újságba szánt hirdetését végleges(?) változatra szerkeszteni :-)

Ujsagnak_1.jpg

Aztán nagy örömömre  Petim is bejelentkezett egy csevegésre. A vendégek is megérkeztek, Ivánt is felköszöntöttük...és minden kaját elpusztítottunk. Így jó nem kell elrakni semmit. Vacsi után még Márton haját is levágtam, egyszóval tartalmasan telt a nap és az este is :-)

Szólj hozzá!

Címkék: kiállítás napló vendégek wellington eva kaprinay napló Brody-csalad


A bejegyzés trackback címe:

https://kaprye.blog.hu/api/trackback/id/tr834728631

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása