Életem Új-Zélandon

2004. január 29. óta élek Új-Zélandon. 2008. szeptember 12-én elkezdett internetes naplómat (másik tárhelyet technikai problémáim miatt lezártam) itt folytatom. Ismét egy új élet kezdete....

Jártamban-keltemben

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Friss topikok

  • kaprye: @Tomio: Örülök, hogy tetszettek a képek és ismerős a főpolgármesterünk is :-) "Kicsi a világ" Ü... (2012.12.18. 04:39) Mozgalmas hét - folytatás
  • Vittgen: Szia Éva! Szinte félve írok neked ide! Oly' rég jártam itt nálad,hogy csak na...... De ha már err... (2012.12.18. 04:39) Régi-új események és képek
  • kaprye: @KATY: Majd igazából akkor fog, ha meg is kapja :-) (2012.11.06. 10:12) Coronation Caffee
  • kaprye: @Budaéva: Szia Éva, Veled örülök az új gépednek. Tudom mit jelent. Te (ezek szerint) Canon párti,... (2012.10.25. 11:41) Nikon 7000
  • kaprye: @Budaéva: Szia Éva! Nagyon kedves tőled, hogy hűséges olvasóm lettél. Lilike igen, tudomásom sze... (2012.09.06. 21:18) Véget ért a kiállítás

Indafotó képek

Indafotó képek

2009.12.30. 21:48 kaprye

Szilveszter napja

Tegnap kicsit csavarogtam a városban. Kinyomtattam anyukámnak pár fotót a szülővárosáról, melyet a Panoramion találtam. Nagyon örült a legutóbbiaknak is, gondoltam ez igazi meglepetés :-) Mint kiderült, a testvére is örömmel nézegette a szülőföld képeit, így neki sem kell majd az előzőeket visszaküldeni.

A Basin Reserv-nél leszálltam a buszról, hogy a pohutukawakat megörökítsem!

AZ egyik üzletben a fehér babot meglátva eszembe jutott a BABleves "tavaszi" módra, gyorsan vettem is belőle, majd hazaérve meg is főztem.

Aztán délután már itthon, mert mozira jöttek a vendégek. A nagy érdeklődés a "vetítés" napjára lelohadt, így összesen 6-an néztük meg a filmet...de legalább ők jöttek. Utána még meghívtuk vacsorása Palit, aki "ritkán ehet" itt magyar kaját :-) Friss kenyér készült a leveshez ( a tervezett tócsnit elhalasztottam) kicsit beszélgettünk, aztán már csak a szokásos rutin következett.

Ma még valószínű bemegyek a városba...aztán délután megpróbálok aludni.., hogy estére-éjszakára fitt legyek és megmutassam aztán nektek az első napfelkeltét a földön!!! Tehát legközelebb majd JÖVŐRE jelentkezem ! :-)

 

Már kérdezték tőlem, hogy miért járok busszal, mikor van autó és már van régóta jogosítványom is.

Nos, ennek több oka is van. Az egyik, hogy szeretek nézelődni és ha meglátok valamit, akkor "azonnal fotózni". Ezt ugy-e volán mellől nem lehet könnyen megoldani... A parkolás a belvárosban óránként 4-5 dollár napközben. Arról nem beszélve, hogy ráadásul még nem is könnyű parkolóhelyet találni! Ami küllön kellemetlen, hogy rohanni vissza a lejárat előtt az autóhoz, amikor már a harmadik utcába elsétált az ember. A büntetőcédula hamar a szélvédőre kerül!

NAGYON JÓ a tömegközlekedés (10-15 percenként) tőlünk be a belvárosba (ez persze nem jellemző minden utcára, minden helyre, ahonnan lakók kénytelenek autóval járni, mert nincs tömegközlekedés).

Az sem mellékes, hogy a Golden Card (nyugdíjas kártya, melyet George jogán én is megkapok!) csúcsidőn kívül ingyenessé teszi az utazást...  (Ez azt jelenti 9-3-ig és 7 után éjfélig utazgathatok a trolin és buszokon, de még a helyközi vonaton is, igaz azt még nem próbáltam ki...) szóval a kérdés egyértelmű.Nem mellesleg a parkoló díjak is meghatározzák, DE a rohanás vissza az autóhoz őrülete miatt míg nem volt "ingyen bérletem" , akkor is inkább mentem busszal, napijeggyel. A napijegy reggel 9-től éjfélig a városi buszokra, trolira érvényes és  5 (most már 6) dollárba került! Ami NAGYON olcsó!!! Sima jeggyel  be és vissza, csak az több lenne ettől!

Szóval ez! Turisták figyelem! ITT a nagyvárosokban ÉRDEMES  napijeggyel közlekedni! :-) Különösen,  ha sokfelé megy az ember akkor ez a megoldás a legolcsóbb! Igaz a wellingtoni belváros inkább gyaloglásra érdemes, közel annyi látvány, hogy nem érdemes buszra szállni! :-)

 

 

 

 

 

 

3 komment

Címkék: közlekedés napló új zéland buszjegy wellington napijegy eva kaprinay


A bejegyzés trackback címe:

https://kaprye.blog.hu/api/trackback/id/tr881633865

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Vittgen 2009.12.30. 22:07:52

Micsoda Dizájnos oldalad lett,kedves Éva!

Gratula!

Igazad van,ha a tömegközlekedést választod,akkor van időd nézegelődni,fotózgatni!

Kari

ui.:B.Ú.É.K.!

kaprye · http://indafoto.hu/kaprye 2009.12.31. 06:01:02

@Vittgen:

Az oldalcserét csak az újévre szántam...nem gondoltam, hogy visszafelé is változtat :-) De már csak így marad.
süti beállítások módosítása