Életem Új-Zélandon

2004. január 29. óta élek Új-Zélandon. 2008. szeptember 12-én elkezdett internetes naplómat (másik tárhelyet technikai problémáim miatt lezártam) itt folytatom. Ismét egy új élet kezdete....

Jártamban-keltemben

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Friss topikok

  • kaprye: @Tomio: Örülök, hogy tetszettek a képek és ismerős a főpolgármesterünk is :-) "Kicsi a világ" Ü... (2012.12.18. 04:39) Mozgalmas hét - folytatás
  • Vittgen: Szia Éva! Szinte félve írok neked ide! Oly' rég jártam itt nálad,hogy csak na...... De ha már err... (2012.12.18. 04:39) Régi-új események és képek
  • kaprye: @KATY: Majd igazából akkor fog, ha meg is kapja :-) (2012.11.06. 10:12) Coronation Caffee
  • kaprye: @Budaéva: Szia Éva, Veled örülök az új gépednek. Tudom mit jelent. Te (ezek szerint) Canon párti,... (2012.10.25. 11:41) Nikon 7000
  • kaprye: @Budaéva: Szia Éva! Nagyon kedves tőled, hogy hűséges olvasóm lettél. Lilike igen, tudomásom sze... (2012.09.06. 21:18) Véget ért a kiállítás

Indafotó képek

Indafotó képek

2010.04.11. 10:02 kaprye

Kirándultunk 12. nap

12. nap

A reggel borongós, de kellemes meleg. Megreggeliztünk, de most egy kávéházban a főutcán, mely állítólag a legjbb Hokitikában. A bacon and eggs igazi, bőséges adag volt. Így aztán az út előtt „feltankoltunk” gyomrunkba és utána az autóba is. ... Még kimentünk a lagunához, ahová előző napi sétám során „elrejtettem” egy szép darab uszadékfát és ugy-e a kincset nem szabad ott hagyni. Aztán nekivágtunk a folytatásnak.

Indulás után többször is meg kellett állni, a köveket átpakolni, mert idegesitőn zörögtek....HAHAHA Mi meg nevettünk saját magunkon. HAHAHA hihetetlen mennyiségű követ vagyunk képesek innen hazacipelni! ..és KÉPESEK VAGYUNK! - (voltunk)

Shanthytown volt a következő megállónnk. Régi kis városka, skanzen szerűn megőrzött házakkal. Az odavezető mellékúton mindenféle régi szerszámok, eszközök. A meglepetés akkor ért, amikor mindezért még 27 dollárt is le akartak rólunk fejenként gombolni. Hát nem...ezért nem fizetünk és nem mentünk be a „faluba”. Gyakorlatilag minden kisváros egy-egy utcája, vagy az egész ilyen. Máshol nem kellett a látványért fizetni. Most sem tettük.

Megyünk tovább. Gyors megálló akkor, amikor egy út menti telken kismotorok sorakoztak.

Egy másik helyen pedig öreg autók „kellették roncsaikat”. 

Aztán egy meghökkentő ötlet, két földbe állitott autó jelentette a kaput.

Hihetetlen ötletesek, viccesek és persze kiváncsi a fotós.

Az út csodás tájakon vezetett keresztül. A magasló hegyek, a hatalmas fák, a smaragdzöld sikság és legelésző mindenféle állatok. Egy-egy tó és folyó ismét. Majd következett egy híd. Új-Zéland  leghosszabb függő-hidja. Ezt nekem nem lehetett kihagyni természetesen. Ezen át kellett mennem, még ha a visszzaút flying fox lehetőségét ki is hagytam, én visszafelé is inkább sétáltam. Élmény volt és sokkal stabilabb, mint gondoltam, mondom ezt annak ellenére, hogy természetesen 1-2 átsétáló kicsit meglengette a hidat.

Aztán még egy-két kilátó(s) helynél megálltunk, de a túlnőtt fák sajnos a kilátás nagyrészét elvették tőlünk. 4 óra után érkeztünk meg Nelsonba. Kiválasztottunk egy kis motelt, mely a folyó közelében volt.

A kisvároskában rövid sétát tettünk, majd vásároltunk, mert holnap nem lesznek nyitva üzletek. Ezután egy internet kávézóba indultunk lefoglalni a jegyünket a Ferryre. Ettől kellett függővé tennünk a továbbindulást.

Sajnos hétfőre már nem volt jegy egyetlen komphajóra sem, igy kénytelenek vagyunk már vasárnap hazaindulni. Nelsont nem fogjuk nagyon megismerni. Azért még tettünk egy sétát a közelünkben, majd  sötét lett. Vacsora friss lazac, friss saláta és még mindig tart a sütike, Erika féle recept alapján készült desszertünk remek utitársnak bizonyult. A dupla adag végig kitart. Finom, porhanyós és a formáját is megőrizte.

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: művészet napló garden növények új zéland hegy nelson eva kaprinay déli sziget driftwood uszadékfa hokitika


A bejegyzés trackback címe:

https://kaprye.blog.hu/api/trackback/id/tr751911313

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása